Draw Something

Aaahh! Insåg just att jag suttit inne hela dagen när det är underbart väder ute! Skäms på mig! Och ändå sätter jag mig framför datorn och bloggar.. Men tänkte vänta tills skrutten vaknar så kan vi ta en liten promenix med honom i bärsjalen. Vovven behöver också få komma ut och nosa lite.

Ikväll blir det såklart fredagsmys bara vi fyra (inkl. Rooney alltså). Vi har haft mycket besök på senaste så det kan vara lite mysigt att bara vara familjen ibland. Vi tänkte grilla nåt så lyxigt som korv :) och äta grönsaksstavar med dipp till premiären av Let´s dance. Eller ja, det är vad jag tycker i alla fall, inte så säker på att jag lyckas få Peder att titta på dansprogram med mig... Mission might be impossible..

Jag har fått ett nytt beroende också.. Nämligen att spela Draw Something på telefonen. Attans vad kul det är! :)
Mycket roligare än Wordfeud! För er som inte vet vad Draw är så går det ut på att rita ett ord man får och så ska personen man spelar med gissa vad man ritat. Så ser man när den andra personen ritar, hur den suddar och ritar om osv. Ibland blir man riktigt impad av sig själv när man lyckas få ihop en klockren bild på ett ord som är relativt svårt... Typ som när jag fick Gandhi igår! Ja, ni märker ju hur engagerad jag är i detta lilla spel :) Prova om ni inte redan gjort det!

Dags att gå ut och få lite sol och fylla på kroppen med D-vitamin :)
Trevlig fredag alla!

Jobbedag

Idag är det min "jobbar-dag" så jag sitter och pusslar ihop schemat för personalen på Lill-Emilia. Jag valde dock att jobba hemma idag, dels för att jag själv känner mig lite småkonstig, förkylning som har satt sig på balansen tror jag... Och dels för att jag har flängt runt med Mattis så mycket de senaste dagarna så tyckte han behövde en heldag hemma. Så vi sitter på kontoret, jag i min underbara fåtölj med laptopen och Mattis sovande i sin babysitter. Men som ni förstår så tar jag en liten paus nu :)




Alexandra var och hämtade lilla Rooney och tog med honom på en långpromenad tillsammans med hennes hund Izmo. Det är jag ytterst tacksam över då det inte blir så många långrundor nuförtiden... Stackars hund..

Nu är det dags för lite fika på terrassen.

Mästerkockfinal!!

Med laptopen i knät och TV4play rullande på TVn kollar jag finalen i Sveriges mästerkock. Spännande! Josephine är min favorit och hoppas hon tar hem det, eller rättare sagt HAR tagit hem det... Just nu leder dock Sigrid men det är långt ifrån slut!

Deras tre rätter är klara och tiden är ute.. Och så blev det reklam såklart..
Josephine verkar säker på sina rätter så vi håller tummarna. Sigrid fick lite minus på sin sås till sin huvudrätt.

Nu poänggivning. Efter för- och huvudrätterna står det 85 till Jossan och 86 till Sigrid.
Aaaahhhh vad spännande!!

Sigrid vann med två poäng! TVÅ! Attans! Aja, hon är ju en värdig vinnare hon med.



Idag har vi varit med lilleman hos doktorn. Han gallskrek så han blev knallröd i huvudet när läkaren sa hej till honom. Svårt och säga varför, kanske såg han lite läskig ut :)
Sen tog vi en sväng till zoobutiken i Lomma och kollade in lite firrar. De hade bannemej t.o.m en haj där! I eget hyfsat stort akvarie simmade en typ halvmeter lång HAJ! Sådär bland alla guppys och tetror liksom! 6 gula små gyppys och 10 kardinaltetror fick följa med hem. Ingen 14 000 krs haj denhär gången i alla fall.

Sen blev vårt badrum en frisörsalong där först mamma hade en bokad tid och sedan Peder på en drop-in. De blev riktigt tjusiga båda två. Rooney fick sin klippning förra veckan, kanske dags för Mattis snart också? ;)

Morgan och Linda kom sedan hit för lite grillning (som ni nog har förstått älskar Peder sin nya grill). Så det blev ännu en trevlig grillkväll :)

Klockan är massor! Måste gå och lägga mig, snart vaknar skrutten och vill ha mat.
Sov gott

Mattis tre månader idag!

Ännu en underbar dag och man är på strålande humör! Solen smittar av sig av sin strålande närvaro :)

Idag har jag och Mattis varit och träffat föräldragruppen. Dagens ämne var relationer så det diskuterades om hur livet/relationen förändras när man fått en liten i familjen och hur man hanterar ev. problem. Alltid lika trevligt att träffa andra mammor som har det väldigt likt en själv, plus att man kan snacka bebis i flera timmar utan att någon blir trött på det. Det är det bästa! :)

När vi kom hem satt vi på terrassen i solen och jag jobbade lite med Forever; ringde kunder, skrev kvitton och läste på om försäljning. Jag skulle kunna sitta med det oavbrutet en hel dag och bara tycka att det blev mer och mer spännande för varje timme! Men man får hejda sig, det finns ju annat som måste göras, blogga t.ex! :)

Det blir naturligtvis grillning ikväll också. Våra vänner Rickard och Isabell kommer hit så det blir säkert en supertrevlig tisdagskväll!


Och så ska vi ju inte glömma bort att gratta Mattis på tremånaders-dagen! Stora killen!
Kollade igenom Mattis-mappen på datorn och hittade första bilden som togs på honom efter födseln:

Så liten! Men väldigt söt för att vara alldeles ny :)


Lyckad demo och inspirationsdag

Idag har motivationen fått en kick efter en trevlig inspirationsdag med Forever Living Products i Hässleholm. Och den levde upp till sitt syfte: Att inspirera! Man känner för varje sånt här tillfälle att man har kommit rätt, att man har valt rätt företag att bli återförsäljare för. Som igår till exempel, jag och Tanja (min handledare) hade demo hos syrran. Vi sålde för nästan 3400 kr på fem personer! Inte illa va?! Det är verkligen roligt att sprida dessa underbara produkter vidare, det går bara inte att ogilla dem.


Bilder från Google

Mattis var med, och han var snäll från början till slut! Det varade ändå 4 timmar men han gjorde inte mycket väsen av sig, så jag kunde utan större bekymmer lyssna på föreläsningarna.


När jag kom hem satte vi igång grillen i solnedgången och avnjöt sedan grillad lax och hemmagjord klyftpotatis.



Nu ska vi slänga oss i varsin fåtölj och slå på ett avsnitt av "30 grader i februari".
Hoppas ni har haft en trevlig helg!

Dagarna blir längre!

Det är vår på riktigt nu! Imorgon är det dessutom sommartid så kvällen blir ännu längre. Härligt!


Äkta vårtecken!


Myser på terrassen med en sovande Mattis i bärsjalen efter en promenad i solen.

Igår anlände de första fiskarna till vårt akvarium. Min favorit är Fjärilscikliden:




Ikväll ska jag och Tanja hålla visning av våra Aloe Vera-produkter hemma hos min äldsta syster. Blir roligt att få lära sig lite mer hur man håller i en demo. Så blir det säkert god mat och trevligt sällskap också. :)

Ha en härlig lördag alla!
Kram!

Lång men givande dag

Den här dagen har gått i ett sedan kl 07.00 i morse. Strax efter åtta åkte jag och Mattis till förskolan för att få lite jobb gjort. Idag gick det bättre jämfört med förra gången. Mattis satt i sin babysitter som jag tagit med och där var han nöjd. Så jag fick mycket gjort! Vi var sedan hemma ett par timmar bara innan det bar iväg till Helsingborg för andra gången denna veckan. Det tar strax över en timme att köra, behandlingen tar ett par minuter, och sedan är det bara att köra hem igen :) Som tur älskar lillkillen att åka bil så han sov både hela vägen dit och hela vägen hem. Han var trots det väldigt trött när vi väl kommit hem igen... kanske inte så konstigt när mamma flänger runt med honom så... Vi får ta det lugnt imorgon och bara mysa hemma.


Vi har haft barnstolspremiär! Han sitter så fint, dock bara korta stunder innan han blir trött.


Vi har haft ännu en premiär idag! Nämligen grillpremiär! Peder kom hem med en nyinköpt grill idag och han ska naturligtvis prova den med en gång. Så han ställde sig på terrassen i skymningen och stekte hemmagjorda burgare! Inte dumt alls ska jag säga! MUMS!!


Det känns som att sommaren verkligen börjar närma sig när man börjar äta grillat!

Nu är man ganska slut i rutan, snart blir det sängen!
Sov gott

På besök i Landskrona

Vilken mysig dag vi har haft! Jag och Mattis har varit på utflykt i Landskrona och hälsat på min kära vän och kollega och hennes lilla Enya på 5 månader. Sist jag träffade dem var när jag var höggravid och Enya bara var några veckor! Och man inser då hur fort tiden går, och hur viktigt det är att ta vara på bebistiden för den är över på ett kick! Som Zouzou sa (Enyas mamma): "Idag är bara idag, sen är den dagen borta föralltid!" Och när det gäller små bebisar så händer det så mycket på en dag!



Vilka sötnosar!


Imorgon ska vi på behandling nummer två hos Kajsa Landgren. Mattis har inte varit ett dugg gnällig de två nätterna som gått sedan vi var där första gången i måndags. Han har bara vaknat och velat äta sen somnat om igen. Ingen mage som krånglat! Så skönt för både honom och oss, alla får en god natts sömn :)

Dags att gå till sängs, det har varit en lång dag även om den varit mysig!
Godnatt

Intensivamning och akupunktur

Ojoj vilka dagar/nätter! Insåg igårkväll att jag inte uppdaterat bloggen på två dagar! Vi är inne i en tillväxtperiod så vi ammar varannan timme och däremellan är det mycket gnäll, speciellt på nätterna, så man får inte så mycket tid över till annat :) Och trött som bara den är man! Lillkillen är ju hela tre månader nästa vecka! Var tog tiden vägen?! Men det är så roligt att se honom utvecklas så mycket för varje dag. Det var en dag som jag la honom på mage på golvet, tittade bort i typ 10 sek och när jag vände mig om igen så låg han på rygg och sprattlade! Han blev säkert lika förvånad som jag.


Mattis första skallra


Sedan Mattis var ca en vecka gammal har han haft en lite jobbig och gasig liten mage som då och då bråkar med honom så han inte kan sova så mycket som han vill. Han har ofta legat och krystat och krampat i sömnen som då såklart blir störd. Men så är det ju med små magar, de tar lite tid innan de kommer i form. Men så hörde jag talas om Kajsa Landgren som ger akupunktur till spädbarn med kolik (dvs magont). Jag ringde och berättade om Mattis krystande och sa att han har ju inte kolik men det kanske är värt att prova akupunktur ändå. Vi fick en tid ett par dagar senare. Så igår åkte vi hela vägen till Helsingborg och Mattis fick en liten nål i vaden och en i handen. Usch det låter så mycket värre än vad det är! Har man fått akupunktur så vet man att det absolut inte gör ont. Mattis sa inte ett pip, eller jo det gjorde han, han jollrade och försökte charma Kajsa :) De punkterna ska nämligen hjälpa till att släppa på spänningar i mage och tarm. Jag vågar inte säga förmycket ännu, det har ju trots allt bara gått ett dygn men han var så harmonisk hela dagen igår efter att vi kommit hem, och han har bara vaknat en gång i natt för att han var hungrig, inte en enda gång för att han var gasig i magen! Det har liksom aldrig hänt... Men vi får se hur dagen blir.. Just nu sover han som en stock igen :) Vi har fått en tid till i slutet av veckan, då tar de andra handen och andra vaden. Om det behövs med en gång till vill säga :)


Idag ska jag hämta vår nya bilbarnstol som har kommit! Som jag har längtat efter en ny, hoppas nu han sitter bra i den. Och så ska jag försöka få lite jobb gjort idag också. Ett nytt personalschema står på "att göra-listan". Blir både spännande och tidskrävande :)

Fick oväntat besök igår! Louise och Tamara kom och hälsade på med blommor och blad! Tamara har jag nämligen inte träffat på...ja, typ 150 år känns det som :) Hennes föräldrar bor tydligen på samma gata som vi och nu när hon har kommit hem från sina utlandsstudier så bor hon hemma så länge. Det blev hus- och bebisvisning och en massa snack från gamla tider när vi gick i grundskola tillsammans. Supertrevligt!! Tack för besöket tjejer!

Fick fina tulpaner!

Dags för morgonkaffe! Ha en trevlig dag!




Solstråle

Till skillnad från igår har jag den gladaste killen någonsin idag! En liten solstråle! Måste vara vädret :)


Lilla morgontuppluren

Det ser så fridfullt ut..

Äntligen är den fina pyjamasen från Polarn o Pyret inte förstor längre. Såhär fin är han i den:

Han verkar tycka att jag tar lite för mycket kort på honom, ser ut som en "inte-nu-igen-blick" :)

Vi åkte till Höörs Zoologiska idag och köpte lite växter till vårt akvarium och så köpte jag ett litet stim Fantomtetra till min systerson i födelsedagspresent. Han blev glad, så jag blev glad att han blev glad! Bra idé Sara! :) När vi åkte dit hade Mattis solen i ögonen men jag löste det:

Sicken cooling! hahaha


När vi kom hem satt vi på terrassen och njöt av solen. Alexandra (min systerdotter) följde med hem, hon hade gjort supergoda cup cakes som hon bjöd på, mumsigt!!



Nu ska vi äta fredagsmysmiddag. Det är männen i huset som har lagat maten idag, även igårkväll för den delen.. Mycket lyxigt!

Ha en mysig fredagskväll!!

Nu blir vi snart med fiskar

Dagens främsta sysselsättning var att åka till förskolan och jobba lite. Vad fick jag gjort? Absolut ingenting! Mattis var alltför...vad ska man kalla det.. mammig (?) och lät minsann inte sin mamma sitta vid datorn inte.. Kan det vara den tydligen vanliga tillväxtperioden vid tre månader som är pågång? Dags att förbereda sig för intensivamning snart kanske.. :) Men det var trevligt att träffa alla kollegor! Men efter några timmar på jobb så längtar man ändå hem igen och värdesätter sin mammaledighet lite extra!

Farfar (Peders pappa) har kommit ner till Höör idag från Laholm och stannar ett par nätter. Han hade med sig ett 100 liters akvarium och alla behövda delar som vi ska få låna, så nu är det bara lite växter och fiskar som fattas. Så kan man låta Mattis sitta framför det sen när han kan sitta upp ordentligt. Det måste han ju tycka är superkul att se fiskar i olika former och färger simma fram och tillbaka :) Återstår att se..


Lånad bild från Google men såhär kommer det kanske se ut sen..


Peder har tagit ledigt från jobbet imorgon eftersom hans pappa är här så det blir som en extra helgdag. Mysigt!
Jag sätter igång bakmaskinen ikväll så blir det nybakat bröd till frukost imorgon, mums! Bra start på fredagsmyset:)

Ha en fortsatt härlig torsdagkväll!


Akta Graco beställd!

Idag har jag beställt ny bilstol till lillkillen. Märket Akta Graco, modell Logico S HP. Känns som en säker stol som dessutom är prisvärd. Någon som har erfarenhet av den?




Har förövrigt varit en bra, lugn dag som mestadels spenderats hemma hos mormor och morfar (mina föräldrar alltså). De har en stor, vild bjässe till schäfer men när han hälsade på Mattis idag blev han nog lite småkär. Han nosade så försiktigt på honom och la sig bredvid honom när han satt i sin stol på golvet. De var så söta så.
Sen åkte jag och Mattis till Ica och handlade. Herregud vad bra han satt i babystolen som sitter på kundvagnen! Det var så bra vinkel på stolen som nästan sitter i brösthöjd när man kör, så han satt där och sa inte ett knyst på hela tiden, bara njöt av åkturen. Och jag kunde handla i lugn och ro. Det var alltså en mysig shoppingtur för oss båda!

Dags att gå till sängs, mina tre pojkar sover redan. Imorgon ska jag åka in till jobbet några timmar vilket jag faktiskt ser fram emot!

Sov gott

Jobb igen!

Det var helt underbart att vakna kl 07 imorse och faktiskt känna sig ganska utvilad! Normalt när lillen vill ha mat runt den tiden snurrar hela skallen och man vet knappt vad man heter! Skillnaden denna natten var att han somnade om efter hans vanliga lilla svacka han har runt 5-tiden. Han brukar nämligen vara väldigt gnällig då och har svårt att somna om, men denna gången somnade han nästan direkt vilket innebar att jag också kunde göra det! Så efter att ha myst och haft vår lilla pratstund mellan 7 och 8, då han blir trött igen och somnar, kunde jag gå upp och göra mitt morgonkaffe och min macka i lugn och ro..

Och så har jag börjat jobba igen idag! Det är inte så allvarligt som det låter men jag har tagit på mig att ta några av de administrativa uppgifter som finns på förskolan då vi inte längre har någon föreståndare. Jag har haft dessa uppgifter tidigare när jag hade ensamt ansvar för det administrativa, innan vi fick föreståndare, så det är bara roligt att få tillbaka lite av det ansvaret igen. Det blir några timmar i veckan som jag kan jobba hemifrån och kanske åka till förskolan någon gång då och då för att lättare stämma av med kollegorna. Så det här ser jag fram emot! :)

Fina Isabell har också varit här idag och hälsat på. Vi gick en promenad i det fina vädret med barnvagn och hund innan vi satte oss med en kopp te och vars en sockerbulle och snackade om massor mellan himmel och jord. Mycket trevligt! Det hinns med väldigt mycket när man går upp så tidigt som kl 8!! :)

Tror jag ska bädda ner den lille skrutten i sin säng nu och sedan slänga mig i min underbart sköna fåtölj och kolla en film. Får se om jag kan få Peder att göra mig sällskap.

Natti natti

Dagens Kanon: Isabell och hennes sällskap och jobb!
Dagens Kalkon: Skitont i ryggen!


Underbara sol!!

Dagens bilder

Här kommer lite bilder från vår mysiga dag.


Fingrarna smakar tydligen väldigt gott, för de slinker in hela tiden :)


Sötaste!


Rooney älskar att sola


Han börjar tycka mer och mer om att ligga på mage


Är inte babyfötter nåt av det vackraste som finns?!


Nu har jag en utslagen liten gosse i famnen som envisas om att sova hos mamma. Det går inte så fort att skriva med bara en hand märker jag...:)

Godnatt och sov gott, det ska vi (förhoppningsvis) göra!

Vår i Röinge

Efter dagens promenad är det dags för en kopp kaffe och lite läsning på terrassen och bara NJUTA av solen! Rooney sniffar efter katter på gräsmattan och lillen ligger och sover i vagnen.
Ha en underbar dag alla och njut av våren!


Denhär boken rekommenderas starkt om man vill ha sig massor av goda skratt!!

Euphoriaaa!

Helgen har som vanligt gått läskigt fort.. Men när det är söndagkväll är man extra nöjd över att vara mammaledig, man har liksom ingen måndagsmorgon-ångest som annars ofta smög sig på en vid denhär tiden när man jobbade. Man njuter väldigt mycket av att ligga kvar i sängen när Peder ger hejdå-pussen sådär kring 7-snåret, speciellt när man har en liten bebis vid sin sida.. Ingen morgon-ångest så långt ögat når! :)

Vi hade en riktigt supertrevlig kväll igår! Det bjöds på tårta och härlig melo-stämning hemma hos Malin och Alex i Eslöv. Vi höll alla på Loreens underbara låt så humöret blev ju knappast sämre när poängen på melodi nummer 6 började trilla in! Bra röstat Sverige!!


Alla är väldigt koncentrerade på omröstningen



Jag och Peder tog en liten tur till Malmö idag för att hälsa på och gratta Peders nu 88-åriga farmor. Hon blev så lycklig över att få träffa sitt barnbarns barn och Mattis verkade gilla sin gammelfarmor. Han var lika nöjd som vanligt.

Sen kan ni aldrig gissa vad jag gjorde när vi kom hem! Jag hoppade i mina gympadojjor och tog min första joggingtur någonsin i Röinge-området. Det blev inte så lång runda men man får börja lugnt så man inte skrämmer sig själv och riskerar att inte komma ut fler gånger. Skönt var det och faktiskt inte speciellt jobbigt.
Dags att göra sig av med de sista graviditetskilona som hänger kvar.

Sist men inte minst:

Dagens Kanon: Det fina vårvädret
Dagens Kalkon: Inget särskild kalkon idag faktiskt.. skulle vara frukost utan Bregott i såfall :)

Trevlig kväll, och missa inte Ove Sundberg och Björn Gustavsson på TV!!

FINAL ikväll!!

Stora finaldagen är här! Nu håller vi tummarna att svenska folket röstar fram ett bidrag vi inte behöver skämmas över. Dags att rösta på artister som kan slå i Europa inte någon/några som man tycker är lite roligt att lyssna på hemma när man går och dammar! (Folk verkar ju på allvar gilla Torsten & Ranelid...) 
Det ska vara antingen ös och/eller gripande.

Här är min rangordning av favoriter:

1. Loreen - Euphoria
2. Dead by April - Mystery
3. Lisa Miskovsky - Why Start A Fire
4. Danny Saucedo - Amazing
5. Molly Sandén - Why Am I Cryin´

Hade Sean Banan gått vidare hade han fått min sjätteplats :)

Snälla alla, think outside the box när ni röstar!!

Vår kväll kommer tillbringas hemma hos födelsedagsgrisen Malin Gabrielsson. Det blir nog ett bra tryck på engagemanget när TVn slås på kl 20! Hoppas ni också får en toppenkväll, även om ni (mot förmodan?) inte kollar på Melodifestivalen :)

Kramar

Fredagsmys

Nu är det slut på veckan, dags för fredagsmys! Även om dagarna ser ungefär likadana ut med en bebis så känner man av den härliga fredagsstämningen. Vi ska snart äta middag, Peder har gjort baconlindad fläskfilé och egengjorda klyftpotatis. Jag har aldrig ätit så goda klyftisar som de Peder gör! Och lite chilibea-sås till det så har vi den perfekta fredagsmiddagen!

Min kära syster har varit här idag och hälsat på. Hon brukar komma hit varannan fredag då hon är ledig, då har hon med sig bullar och så snackar vi en massa och dricker kaffe. Alltid lika trevligt! Dessutom har hon med sig sin stora isbjörn till hund så Rooney får någon att busa med.

Lille Mattis har bara sovit 3 timmar totalt under hela dagen idag (normalt sover han 5-7 timmar), så han har redan slocknat och lär sova flera timmar, så det blir en riktigt lugn kväll. Nu har "Vem vet mest?" börjat som är vår stora höjdpunkt på vardagarna :) så det är dags att avsluta.

Ha en underbar kväll allihopa!




Lite torsdagslyx

Blev ju en bra dag trots snön. Mattis sov gott ute i vagnen som vanligt, härligt nerbäddad. Han är så söt när han vaknar efter sitt långa sovpass, han börjar nämligen med att le. Sen kommer han på att han är hungrig och då försvinner leendet lika snabbt som det kommit :)



Han börjar bli duktig på att hålla upp huvudet själv nu!


Ikväll gjorde vi hemmagjord pizza till middag, med färska champinjoner, tre sorters paprika, svarta oliver och rostbiff. Riktigt smarrigt blev det! Lite torsdagslyx är aldrig fel :)


Den ser lika god ut som den smakade!


Tänkte börja härma Sporten med Kanon och Kalkon. Tycker man kan sammanfatta dagen rätt bra med dessa två kategorier. Så här kommer premiären:

Dagens Kanon: Charlie Chaplin och hemmagjord pizza
Dagens Kalkon: Snö och slask

Sov gott vänner

Suck..

Vem suckade (eller svor) när de tittade ut genom fönstret i morse, räck upp en hand! Majoriteten gillade nog inte vad de såg och jag är en av dem. Förbannade snöööö! Men vi kommer snabbt över det och har en trevlig dag, eller hur? :)


En i familjen är glad i alla fall

Nybadad bebis

Idag fick Mattis bada i det stora badkaret tillsammans med sin mamma :) Han älskar verkligen att bada, han bara njuter. Efteråt är han nöjd och glad och somnar som en stock.


Här blir han torkad av pappa som sjunger Imse Vimse för honom


Nu sover han gott i sin säng. Peder är och tränar fotboll så jag tänkte slänga mig i soffan med nygjorda chokladbollar och njuta av lugnet :)




Godnatt

Vår klant till hund

Vi har nog världens knäppaste hund! När vi går nattrundan (som är ca 15-20 minuter lång, hälften skog, hälften grusväg) har han flera buskar, massor av träd och hundra andra ställen han kan lägga sin lilla kabel på. Men igår väntade han tills vi hade ca 50 meter kvar på rundan och hittade då perfekta stället tyckte han. Nämligen på lådan med vägsand. Inga av de "normala" ställen vi gått förbi den senaste kvarten dög tydligen!

Men det tar inte slut där. Vi gick förmiddagsrundan innan idag och han är som vanligt superivrig i början. Han hade nosen i marken och sprang samtidigt och ser inte bilen som står vid vägkanten (det var visserligen en Renault, men ändå....). Han springer alltså rakt in i den så att det t.o.m högt låter "dunk"! Han ruskade lätt chockat på sig och gick vidare. Jäkla klant!


Men han är söt ändå :)

En fin tisdag

Ännu en fin vårdag! Precis varit på (ännu en) promenad med småpojkarna. Mattis somnade som en stock i vagnen efter 2 meter :)


Han sover superbra utomhus, andas frisk luft och hör fåglarna kvittra


Han har vuxit ur alla sina mössor så han har fått låna Majkens, om ni undrar varför jag klär honom i rosa.
Men han är söt i det tycker jag :) Tack för lånet Majken!

Vi gjorde hand- och fotavtryck på Mattis igår. Det var väldigt roligt att måla på en sprallande bebis, det blev blått lite här och där. Men resultatet blev fint!


Här är de inklistrade i boken "Första boken om mig" som vi har fått av våra vänner Isabell och Rickard


Snart kommer mamma och ska hämta sin stora beställning av de Aloe Vera-produkter jag har rekommenderat henne att börja använda. Jag är säker på att hon kommer älska dem! Och så blir det självklart en kopp kaffe eller två...(börjar bli ett kaffemonster verkar det som).

Vilken härlig dag!

Pigg som en lärka idag! Min lille skrutt somnade 19.30 igårkväll och sov till otroliga 03.00!! Har aldrig hänt! Han åt en liten slurk och somnade om. Får väl se om det var en engångsföreteelse eller om han hade tänkt sova 7-8 timmar i sträck fr.o.m nu.. Hade inte varit så fel faktiskt..:) Så när solen började gå upp vid 06.30 var jag ganska utvilad. Vi låg dock och mös en timme innan han tog sin lilla morgontupplur då mamma brukar passa på att dricka kaffe och äta frukost.

Klockan var 11 när jag kände att det bara var absolut nödvändigt att komma ut i det fina vädret. Så jag packade ner Mattis i vagnen och satte koppel på vovven och begav mig till Elin och lilla Majken. Mattis var inte särskilt social då han sov under helatiden vi var där men Rooney hade turen att få leka med två söta tikar och vi mammor satt i solen och drack te.


Härlig promenad till Ludvigsborg


Söta lilla Majken, charmtroll nummer 1


Måste avsluta med att rekommendera min mammas goda räkgryta som vi åt till middag idag. Enkelt och gott om man gillar räkor förstås. Du behöver:
Oskalade räkor (som du såklart skalar innan du lägger dem i grytan) :)
Lök eller purjolök
Röd, gul och grön paprika
Grädde
Tomatpuré
(Alla ingredienser tas i valfri mängd då det är en smaksak hur man vill ha den).

Fräs löken och paprikan i en gryta (gärna gjutjärn om du har)
Häll i grädde och blanda i tomatpurén
Smaka av med salt, peppar, örtsalt och en nypa socker
Avsluta med att tillsätta räkorna
Servera med ris
Busenkelt och MUMS!!

Sov gott

Hur röstar folket egentligen?

Då var det söndag igen.. Det var ju inte sålängesedan det var söndag, det går undan minst sagt!
Så var det "andra chansen" igår. Torsten vs. Sean. Deprimerande och tråkigt vs. Underhållande och svängigt. Sverige röstar självklart helknäppt! Jag säger: Sean micket bråå, Torsten inte så bråå!
Det var i alla fall en trevlig kväll hemma hos syrran med hemmagjord pizza, lösgodis och härligt sällskap.

Dagen idag går ut på att mysa och dricka kaffe. Kanske blir en promenix i vårsolen också. Mattis gillar att titta på trädkronorna från sin plats i bärselen när vi går med hunden. Bra träning när man bär på nästan 7 extra kilo på magen!


Min lilla skatt


Sen måste jag skryta lite å Peders vägnar med vår nya plastmatta i hallen. Dels att han lyckades få en hel rulle för en hundring när den normalt kostade 170 kr/m3 och dels för det fina jobb han gjorde när han lade dit den.
Såhär fint blev det: (tidigare hade vi en ful ljus 90-talsmatta)


Ganska verklighetstrogna stenplattor tycker jag



Klockan har slagit halv ett, dags för em-kaffet :)
Kram på er

Vårkänslor

Ingen har väl undgått att våren är här! I alla fall för en stund innan april-snön kommer.....(för att vara liiite pessimistiska).
Jag och två av mina tre pojkar, dvs Mattis och Rooney, har precis kommit in efter en promenad i solskenet och en mysstund på terrassen. Underbart! Den tredje låg på golvet i hallen och la ny plastmatta :)

Njuter i solen



Och Rooney tigger med hopp om att få mattes fika.


Vi var nästan uppe med tuppen imorse (Peder är tuppen i dethär fallet). Vi skulle nämligen vara på BVC för att ha föräldraträff med andra trevliga mammor som fått barn i nov, dec och jan. Dagens teama var babymassage vilket Mattis älskar! Han bara ligger och säger inte ett knyst när man knådar in olja på hans knubbiga små ben och stora, runda mage. Sen somnade han som en stock efteråt vilket gav mamma tillfälle att snacka med de andra mammorna och dricka kaffe.

Ikväll blir det fredagsmys med min älskade lilla familj ;)
puss o kram
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!